Friday, December 26, 2008

Makan Beradap Pengantin Bersantap......










Koleksi makan beradap ni disediakan khas untuk
kak ti dan suami...
ada sotong sumbat, ayam dengan sos lemon, ikan sweet sour, sate ayam,
udang black papper, asparagus udang...
air nya pula air bandung istimewa
dan
pencuci mulutnya dadih strawberi n gugusan anggur.


Untuk semua selamat menjamu mata.....yummmmy!!


Pencuci Mulut

Kali ni kami sediakan jeli buah-buahan yang diletakkan dalam kotak yang comel. Jeli ini ditempah oleh ibu saudara untuk anak saudaranya yang kahwin pada 5hb Disember. Katanya untuk hantaran perkahwinan.
So ImanRasa ucapkan Selamat Pengantin Baru n bahagia selamanya...


Pencuci Mulut

Dadih Strawbery Jangan x percaya... pencuci mulut kali ni kami hanya gunakan dadih jer... senang dan menjimatkan. Idea nak menghiasnya pula kami dapat dari blog mat gebu. Thanks ya mat gebu...canggih ideamu itu.

Selamat mencuci mata..

cheese cake

cotton cheese cake


satu lagi hantaran untuk pasangan rosyati n khusani...pd 5hb disember 2008. hiasan kali ni kami gunakan fresh orchid..

Kek hantaran








kek hantaran ini dibuat khas untuk kak yati n suami nya yang baru je nikah n sanding pada 5hb disember yang lalu.. kek krim dengan coklat moist. alhamdulilah pengantin dan keluarga berpuashati n suka sangat ngan deco kek ni.

kami di imanrasa ucapkan "selamat pengantin baru" dan moga bahagia hingga ke hujung nyawa...Aminnn!!!

Friday, December 12, 2008

kek coklat

salam aidiladha semua

Macam mana dengan sambutan aidil adha di tempat korang semua?? mesti meriah kan? berapa banyak lembu yang terkorban kali ni? haaa jangan lembu jer yang terkorban ye harap2 kite semua dapat menyelami maksud korban itu sendiri...insya allah!!

untuk entri kali ni masukkan kek coklat yang memang rich ngan coklat fudge... customer mmg nak simple so kite pun kasi le simple ajer.. so kalo kekawan nak order jangan sesegan yer..kek sekilo dengan design "zero" rega nyer cumer RM38.00 jer.

ader 2-3 gambar ag yang nak d upload...so tggu yer.

bye...wasalam

lemang.

lemang orang jawa...hahaha


Lemang ni first time buat sempena raya korban ari tu... biasa time raya korban selain korbankan lembu mmg xde masak beria sangat. so ktrang cadang buat jer lemang... kira ok ler. sedap gak cuma kurang masin sikit. tp bila da cicah ngan rendang sedap jer... layaaaannn!!



xtvt melapah lemang....




Thursday, November 27, 2008

jom main tepung...

salam semua...

lama rasanya x jenguk kat bog ni..hmmm da stat cuti sekolah ni agak2 ke mana yer? ktrg plan macam2 nak g, hujung mggu ni nak g PD, mggu depan nye sepupu kahwin, seminggu pastu g johor kat batu pahat lak, then nak g plak tempat sejuk, nak petik buah strawberi...wahhh x sabar rasanyer. Jom jalan jalan...cam maria tunku sabri lak ..hehe

kali ni x nak tunjuk projek kek atau biskut dalam entri ni cuma nak ajak kekawan try resipi KEK DRAGON FRUIT. Dapat dalam majalah Harmoni. Actually tak try pun ag ...tp resipi ni ciptaan chef farid sure menarik n sedap kan. so kekawan try la buat nanti bg feedback yer..

KEK DRAGON FRUIT

Bahan-bahan :-
250 gm sponge mix kek
4 biji telur
50 ml air perahan dragon fruit
250 gm dragon fruit (dihancurkan)
50 ml minyak masakan ( minyak jagung cthnya)
250ml fresh cream

caranya :-
1. Adunkan sponge mix, telur dan air perahan dragon fruit hingga kembang (high speed)
2. Kemudian masukkan dragon fruit dan adun hingga sebati ( medium speed je)
3. Akhir sekali masukkan minyak masakan. Adun seketika je.(low speed)
4. Masukkan doh dalam acuan, bakar selama 180 C selama 20 minit pertama. (?? ayat x habis ...agaknya pastu turnkan sikit suhu kot?? 170 C ??bakar g sampai masak.)
5. potong kek kepada 2 @ 3 lapisan*.Kemudian da masak hias ngan fresh cream yang da dipukul. letak sikit buah dragon kat atas kek sebagai hiasan.

* campurkan hirisan buah dalam fresh cream sebagai lapisan kek.


SELAMAT MENCUBA!!!

Tuesday, October 21, 2008

Kek Harijadi JVC






Ini merupakan kek yang paling mencabar untuk dibuat khas untuk staff JVC yang menyambut ulang tahun ke 40 dan 50 tahun. Selamat Ulang Tahun birthday girl n boys!!! Kami doakan anda semua success!!
Alhamdulilah bila terima komen positif dr mereka...suka ngan kek yang kami siapkan. Kalo suka nanti boleh la order lagi yer. Jom kiter layan...

Friday, October 17, 2008

Kek Coklat






Hari ni besday husband kawan baik yang banyak bagi support pada IMAN RASA.. so dia tempah untuk suami yang disayangi.. Request kek coklat dengan buah-buahan segar .

Untuk besday "boy " SELAMAT ULANG TAHUN KE 30. Moga Murah rezeki dan sihat selalu. Didoakan agar korang akan bahagia dunia dan akhirat yer. So apa lagi jom kiter layan tengok gambar kek coklat yang ditempah untuk AZUAN.

Thursday, October 16, 2008

Kek Coklat


Salam semua...

Ni adalah kek american coklat yang dibuat sempena hari raya hari tu... tetamu yang datang kata lembutnya...cair di mulut. Hari raya pertama sajer da abis pagi tu...

Monday, September 29, 2008

Selamat Hari Raya


Get Hari Raya Graphics Here




SALAM LEBARAN UNTUK SEMUA...

Maaaf Zahir Batin semua dan semoga kiter semua akan diberkati di sepanjang bulan Syawal ni. Moga beroleh bahagia untuk semua. Pada semua pembeli dan ejen diucapkan ribuan terima kasih dan minta halal yer terlebih ke terkurang.. Selamat Balik Kg dan Selamat Hari Raya !!!!

Friday, August 22, 2008

KEK
















salam semua...
Lama da rasanya x update blog ni.. so ari ni nak tunjukkan kek strawberi dengan fresh cream..khas buat kak zurina dari suami tercinta. Oleh kerana permintaan yang mengejut so kami buat dengan segala bahan yang ada jer...kek strawberi dengan filling buah segar didalam...gambar dalam xdpt nak amik...

Friday, July 18, 2008

BISKUT RAYA

Salam semua...

Walaupun raya lama lagi..bulan puasa pun belum start tp kemeriahan nya da rasa2 da... tukang jahit pun da stat amik ukuran baju...jadi tukang buat kuih pun da stat la sarung apron. Seperti yang dijanjikan..hari ni di tayangkan koleksi biskut raya untuk tahun 2008.
Kepada semua selamat menjamu mata dan sudi-sudikanlah mengorder.... Nak tau ejen berhampiran anda....shah alam(jvc), putrajaya, puchong perdana, kuala lumpur (maybank)..calling ek.


BISKUT TART TERATAI
Haa...ini lah dia biskut tart yang berwajah baru... dan dipertingkatkan rasa nye! Da jemu makan biskut tart gulung jer...kita rasa plak tart berbunga ni. Jem nya pulak adunan istimewa.. kat sini je leh jumpa..cuba la. Tima kasih bebanyak juga kat chef liza yang meyumbang idea...Million Thanks!!

BAHAN : Tepung gandum, gula, mentega, telur, jem.
KUANTITI : 50 - 55 biji sebekas.
HARGA : RM 20.00.


CHOCOLATE RICE

Rasa coklat yang "power" ditambah ngan rasa manis coklat urai ...pergh...sedap sungguh. Ada penggemar coklat rice 1 bekas ni dia je yang makan...nak raya terpaksa order g 1 bekas...hehehe..akak suke jer!!

BAHAN : Tepung gandum, gula, mentega, telur, serbuk colat, coklat urai.
KUANTITI : 40 - 45 biji sebekas.
HARGA : RM 20.00.



OATMEAL COOKIES





Biskut ni idea nya dari tenet gak... tapi telah diubahsuai mengikut citarasa orang kite.. Biskut ni campuran oat,coklat chip dan kcg tanah. Ranggup biskut ni...BEST!

BAHAN : Tepung gandum, gula, mentega, telur, oat, coklat chip, kacang tanah.
KUANTITI : 50 - 55 biji sebekas.
HARGA : RM 20.00.



BINGKISAN HATI




Adunan biskut ni campuran ngan almond...lemak berkrim. Tambah cute ngan riben hijau yang cute tu..
Hanya kaler ijau jer yang available ek..kaler lain x dan nak tukar2..

BAHAN : Tepung gandum, gula, mentega, telur, badam cincang.
KUANTITI : 50 - 55 biji sebekas.
HARGA : RM 25.00.


MY HEART COOKIES



Biskut ni adalah aduanan rasa strawberi ngan cornflakes... sesuai sangat pada mereka yang suke
kue comei2 tur..( tima kasih juga kepada penyumbang resipi dr tenet...hehe)

BAHAN : Tepung gandum, gula, mentega, telur, perisa strawberi, cornflakes.
KUANTITI : 50 - 55 biji sebekas.
HARGA : RM 20.00.


BISKUT BANGKIT KELAPA


Walaupun ini adalah biskut tradisional tapi biskut ni "HIGH DEMAND"...cuba la. Gerenti x menyesal punyer.

BAHAN : Tepung ubi, gula, santan, telur, kelapa.
KUANTITI : 70-75 biji sebekas.
HARGA : RM 20.00.

Kalo nak order call la yer...0173375126 @ 0122583926... sms pun xpe..email pun xpe..

Friday, July 11, 2008

KEK

Pilihan Kek Span ..

Ni la sebahagian dari koleksi kek yang telah dibuat untuk pelanggan2... ada gak yang buat untuk birthday anak2 buah... tp sebenarnya banyak g yang x dpt nak ditunjukkan sebab gambar x ambik pun. Lain kali saya akan upload lak gambar koleksi kek coklat kami yer... Selamat menjamu mata... kalo nak order jangan memalu ek..calling2 la

Kek Mawar Setaman
Kek yang dihasilkan oleh ain untuk ain gak.... buat sendiri kek tuk harijadi sendiri... hik..hik..

Mawar Pink
Kek yang disediakan untk sepupu yang kat Kolej PTPL...

Kek Oren
ni adalah kek awal yang kami hasilkan.... tangan masih ketaq2 lagi...


My Dream House
Kek 3D ni sesuai sangat kalo nak bagi birthday anak2 pompuan...comei jer..



Kek Purple
Kek ni kitarang sediakan tuk cikgu2 Sekolah Sultan Alam Shah, Putrajaya.... Selamat Hari Guru cikgu..!!


Fitness Tip of the Day